Den gamla Schäfertiken Lisa var "förbrukad" och lämnades in till kommunens misär på ålderns höst..... Ja i Rumänien gör man så. Dumpar sin gamla hund när den "har gjort sitt" och inte längre vaktar lika effektivt eller bara ligger och sover....som gamla hundar gör till stor del. Precis som gamla människor.

Lisa blev så nedstämd och deprimerad att hon slutade att äta.....i flera dagar låg hon på det kalla cementgolvet utan att någon brydde sig. Hon höll på att tyna bort.

Änglar finns dom? Tydligen en som vakade över Lisa i alla fall och inte tänkte släppa henne i första taget. Snälla volontärer kom till undsättning och Lisa fick komma med till hägnet!

Redan efter bara någon dag så började Lisa bli lite piggare. Hon drack vatten och hade börjat äta igen - Oj så skönt!! Hon började undersöka hägnet och strosade runt i flocken med dom andra och uppskattade uppmärksamheten och att få en klapp och lite närhet. Kan vi påstå att livet kom tillbaka? Det var inte mycket som krävdes för att vända den fruktansvärda situationen. Lite kärlek, uppmärksamhet och någon som bryr sig.

Tyvärr förekommer detta allt för ofta. Vi kan bara hoppas att änglarna hinner med att vaka över alla andra hundar som drabbas av detta hemska öde. Gör man så mot sin gamla älskade hund?

Vi gillar lyckliga slut och Lisa hittade en ny familj och fick komma till Österrike redan efter 10 dagar. 


www.hundhjartat.se